Адвокатска Комора на РМ и Универзитетот Американ Колеџ Скопје Ве покануваат на обука: „Одговорност на органи на управување и надзор на трговски друштва“
(ИНТЕГРАЛНО) РЕШЕНИЕ НА УСТАВНИОТ СУД НА РМ: Присуството на адвокат во постапката пред нотар обезбедува правна сигурност на граѓаните
ОБУКА ЗА ЗАКОНОТ ЗА ОДРЕДУВАЊЕ НА ВИДОТ И ОДМЕРУВАЊЕ НА ВИСИНАТА НА КАЗНАТА ОДРЖАНА ВО КУМАНОВО
ПРАВНО МИСЛЕЊЕ НА АДВОКАТСКАТА КОМОРА НА РМ ВО ВРСКА СО ОДРЕДБИ ОД ЗАКОНОТ ЗА ИЗВРШУВАЊЕ КОИ СЕ ОДНЕСУВААТ НА ВОНСУДСКА НАПЛАТА НА ДОЛГОВИ
Практична обука за Законот за кривичната постапка одржана во Битола
ВОДИЧ ЗA ЧЛЕНОТ 5 ОД ЕКЧП - ПРАВО НА СЛОБОДА И НА БЕЗБЕДНОСТ
Информативен билтен на CCBE број 63
Универзитетот Американ Колеџ Скопје овозможува попусти за членови на Адвокатска Комора на РМ и членови на семејствата
(ФОТО) Свечено доделување на лиценци за адвокати во јунска сесија 2017 година
Делегација на Адвокатската комора на Република Македонија оствари средба со делегација на Националната школа за магистрати на Република Франција
Бесплатно објавувајте ги своите огласи на веб страната на Комората
ГОВОРОТ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА АКРМ, НИКОЛА ДОДЕВСКИ, НА 72-ГОДИШНИНАТА ОД АДВОКАТУРАТА ВО РМ
(ФОТОГАЛЕРИЈА) ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКАТА АДВОКАТУРА - 72 ГОДИНИ
СВЕЧЕНО ОДБЕЛЕЖАНИ ДЕНОВИТЕ НА МАКЕДОНСКАТА АДВОКАТУРА: „Повеќе од седум децении, адвокатите се бескомпромисен заштитник на човековите права“
КОНТИНУИРАНОТО ДЕЗИНФОРМИРАЊЕ НА ЈАВНОСТА ОД СТРАНА НА НОТАРИТЕ ПРОДОЛЖУВА
Неправилната примена на Адвокатската тарифа од страна на судовите - главна тема на средбата помеѓу делегацијата на Адвокатската комора и претседателот на Врховниот суд
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ОБВРСКАТА ЗА ПЛАЌАЊЕ НА КОМОРСКА ЧЛЕНАРИНА ЗА 2017 ГОДИНА
РЕАКЦИЈА НА АДВОКАТСКАТА КОМОРА НА РМ НА СООПШТЕНИЕТО НА НОТАРСКАТА КОМОРА НА РМ И ИЗЈАВИТЕ НА ОРМ
„ЗА АДВОКАТИТЕ ПРАВНАТА СИГУРНОСТ Е ПРЕД СÈ“ – Претседателот на АКРМ со остри критики за опструкциите на Законот за нотаријатот од страна на нотарите и министерот за правда
ПРЕСУДА: Велешките адвокати го добија случајот со надриписарите
ОБРАЌАЊЕ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА АКРМ, НИКОЛА ДОДЕВСКИ: Адвокатите да внимаваат како се применуваат новите закони за нотаријат и за извршување
ИЗВЕСТУВАЊЕ: Одлука за измена и дополнување на Тарифата за награда и надоместок на трошоците за работа на адвокатите
Упатство за користење на софтверот „Адвокато“

Информативен билтен

Пријавете се за добивање на месечни известувања поврзани со работата на Комората

ИНФО

Септември 14, 2017

(ИНТЕГРАЛНО) РЕШЕНИЕ НА УСТАВНИОТ СУД НА РМ: Присуството на адвокат во постапката пред нотар обезбедува правна сигурност на граѓаните

Уставниот суд на Република Македонија, врз основа на член 110 од Уставот на Република Македонија и член 71 од Деловникот на Уставниот суд на Република Македонија ("Службен весник на Република…
Август 31, 2017

ОБУКА ЗА ЗАКОНОТ ЗА ОДРЕДУВАЊЕ НА ВИДОТ И ОДМЕРУВАЊЕ НА ВИСИНАТА НА КАЗНАТА ОДРЖАНА ВО КУМАНОВО

На 31.08.2017 во организација на Адвокатската комора на РМ (АКРМ), со финансиска поддршка на Амбасадата на САД, Бирото за меѓународна борба против наркотици и спроведување на законите (ИНЛ)...
Јули 24, 2017

Практична обука за Законот за кривичната постапка одржана во Битола

Аспектот на практичната примена на Законот за кривичната постапка, како и предлози за надминување на проблемите на овој Закон со кои се соочува одбраната...
Јули 05, 2017

Прописи чиишто одредби стапуваат во примена или престануваат да важат во месец јули 2017 година

Академик.мк ја објави најновата листа на прописи чиишто одредби стапуваат во примена во месец јули 2017 година...
Јули 05, 2017

Информативен билтен на CCBE број 63

Советот на адвокатски комори и правни здруженија на Европа (CCBE) го објави Информативниот билтен број 63...
Јули 03, 2017

Универзитетот Американ Колеџ Скопје овозможува попусти за членови на Адвокатска Комора на РМ и за членови на семејствата на адвокатите

Врз основа на Договорот за членство на Адвокатска Комора на РМ во Деловниот совет на Универзитет Американ Колеџ Скопје (УАКС), Универзитет Американ Колеџ Скопје...

Календар на новости

Адреса

ул. Даме Груев бр. 3 , 1000 Скопје, Македонија

Телефон:     +389 2 3212 452
Факс:           +389 2 3165 409
Emaillawyermk@mba.org.mk

ЖИРО СМЕТКА НА АДВОКАТСКАТА КОМОРА:
300 000 001 142 696
Комерцијална банка АД Скопје

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Информации од јавен карактер
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Каде се наоѓаме