-->

Пријавете се на Обука за адвокати и практичари за надомест на штета на жртви на трговија со луѓе

На 15 февруари 2018 година во хотелот Александар Палас во Скопје, во организација на Советот на Европа и Македонското здружение на млади правници во рамките на Хоризонталниот инструмент „Акција за превенција и борба против трговија со луѓе“ ќе се одржи обука за адвокати и практичари за надомест на штета на жртви на трговија на луѓе.

Целта на обуката е да се потенцира улогата која адвокатите ја имаат при застапувањето на жртвите на трговија со луѓе и поддршката за остварување на правото на надомест, како и да се надградат вештините на правните застапници на жртвите за барање на надомест на штета. 

Адвокатите кои се заинтересирани да земат учество, задолжително да се пријават во Адвокатската комора на Република Македонија на е-маил: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите..


Адреса

ул. Даме Груев бр. 3 , 1000 Скопје, Македонија

Телефон:     +389 2 3212 452
Факс:           +389 2 3165 409
Emaillawyermk@mba.org.mk

ЖИРО СМЕТКА НА АДВОКАТСКАТА КОМОРА:
300 000 001 142 696
Комерцијална банка АД Скопје

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Информации од јавен карактер
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Каде се наоѓаме